AANVRAAGPROCEDURE


Inschrijven voor een pup


STAP 1 INVULLEN AANVRAAGFORMULIER
Des te zorgvuldiger je het aanvraagformulier invult, des te makkelijker het voor ons is om te beoordelen of dit het juiste nestje / pupje voor je is. 

Wij lezen het ingevulde aanvraagformulier grondig door. Als wij het gevoel hebben dat je een goed tehuis kunt bieden voor een doodle dan kom je in aanmerking om op de wachtlijst te komen. Het kan soms wel een paar dagen duren voordat ik tijd heb om te reageren maar je  krijgt altijd een reactie van mij per mail.

STAP 2 PLAATSING OP DE WACHTLIJST
Wij verrichten de nodige inspanning om alle doodle-liefhebbers, die in aanmerking willen komen voor een pup, correct te registeren.
Nu merken we dat er een grote behoefte bestaat om kennis te komen maken met ons en onze honden. Ook wij willen jullie graag beter leren kennen. Daarbij vinden wij het heel belangrijk dat alle toekomstige Snoop Doodles goed verzorgt worden. En dat jullie op voorhand weten waaraan je begint.
Daarom hebben we de volgende stap van je aanmelding in een mooi jasje gegoten: Het volgen van een kennismakingscurus.

Zo voorkomen we onnodige registraties en plaatsen we alleen serieuze gegadigden op de wachtlijst. Hiermee komt het inschrijfgeld van 50 euro te vervallen. 

STAP 3 OP DE HOOGTESTELLING
Zodra pups geboren zijn is sturen wij de eerstvolgende personen op de wachtlijst een mail met de vraag of zij interesse hebben in een pup uit dit nestje.
Zo niet dan schuiven zij, indien gewenst, door naar het eerst volgende nestje. De geïnteresseerden worden via de mail op de hooggehouden van de ontwikkeling van de pups. 

STAP 4 SELECTIEPROCEDURE 
Je inschrijving is vrijblijvend! Hiermee koop je nog geen pup en heb je ook nog geen recht op een pup. Tijdens of na het eerste pup-bezoek, die plaats vindt als de pups drie weken oud zijn, kunnen jullie of wij alsnog beslissen:
- wel of niet verder te gaan
- verder te gaan voor een pup uit een ander nestje.

STAP 5 PUP-BEZOEKEN
De pup-bezoeken vinden plaats op vastgestelde dagen en tijden als de pups 4 en 6 weken oud zijn. Als de pups 8 weken oud zijn verlaten zij het nest. Het is voor ons zeer belangrijk dat je tijdens de pup-bezoeken aanwezig kunt zijn voor een kennismaking met ons, de moeder en de pups. Wij kunnen geen pup-bezoeken verplaatsen bij verhindering. 

BEZOEKEN
Jullie zijn van harte welkom om ons te bezoeken tijdens onze reünie/ open dag, jaarlijks de eerste zondag van September, en tijdens de geplande pup-bezoeken.

Testen op allergie is bij ons niet mogelijk vanwege de aanwezigheid van paarden en hooi.


Toewijzen van een pup


Aanvraag
Als koper kun je op het aanvraagformulier aangeven welke je voorkeuren zijn. Helaas kunnen we vooraf geen toezeggingen doen over geslacht en/of kleur.

Pup bezoeken
Er vinden twee pup-bezoeken plaats. De eerste keer voor een kennismaking met ons, de moeder en de pups, de tweede keer om een voorkeur voor een pup aan te geven. Wij verwelkomen jullie graag bij ons thuis in het koetshuis. Onder het genot van een kopje koffie/ thee en een versnapering kunnen jullie komen genieten van de pups en hun moeder.

Kennismaking
Als we allebei een goed gevoel aan de eerste kennismaking hebben overgehouden, krijg je van ons een vrijblijvende optie op een pup. Je kunt na de eerste kennismaking een nachtje slapen en thuis weloverwogen de beslissing nemen of je definitief tot aanschaf over wilt gaan. Wij zijn van mening dat een hond geen impuls aankoop mag zijn.

Voorkeur
Als koper mag je een specifieke pup-voorkeur aangeven als de pups ca. 6 weken oud zijn. Dit is tijdens het tweede pup-bezoek, er kunnen drie voorkeuren aangegeven worden. De keuze voor een fokhond heeft altijd prioriteit. 

Matching
Afhankelijk van het karakter van de pup, de gezinssituatie en vraag van de koper zullen wij een definitieve beslissing gaan nemen. Waarbij natuurlijk voorop staat dat niemand een pup krijgt die hij/zij niet wilt. Toewijzing vindt uiteindelijk plaats door ons, op basis van ons advies, waarbij rekening gehouden wordt met de voorkeur van de koper. 

Overlijden
Mochten er pups overlijden na de aanmeldingsprocedure dan beslissen wij welke mensen geen pup gaan krijgen. Deze mensen kunnen doorgaan naar een nest van een andere hond of, indien mogelijk, een nestje van dezelfde hond op een later tijdstip.

Toewijzing
Mocht de koper het niet eens zijn met de toewijzing van de pup, dan heeft hij/zij het recht om de pup niet te nemen. Ook wij hebben het recht om geen pup toe te wijzen. In beide gevallen kun je, indien gewenst, door schuiven voor een ander nestje.

Allergie
Het komt sporadisch voor dat iemand toch allergisch reageert op een australische labradoodle. Helaas kunnen, 2% van de mensen die allergisch zijn, ook niet leven met een australische labradoodle. In dat geval zullen we proberen de pup zo snel mogelijk te herplaatsen. Gebruikelijk lukt ons dat binnen enkele dagen.


Belangrijk om te weten


  • Kennismakingsbezoeken zijn alleen mogelijk op de vastgestelde dagen en tijden. Daarbuiten ontvangen wij geen bezoek tenzij daar een hele speciale reden voor is.
  • De planning van een nestje kan altijd veranderen. Als een dekking mislukt bijvoorbeeld, of als wij besluiten om een andere reu in te zetten. Aangezien het vaker voorkomt dat een teefje niet precies halfjaarlijks loops wordt kunnen wij slechts een indicatie geven wanneer we pups verwachten. Sommige pups kunnen eerder of later geboren worden en sommige nestjes zullen er niet komen. Moeder Natuur bepaalt uiteindelijk.
  • Snoop-doodles heeft altijd eerste keus met betrekking tot welke en hoeveel pups uit een nest zij voor haar eigen fok of voor andere fokkers wil aanhouden. Ook behouden wij ons het recht voor om een nest niet via deze aanmeldprocedure te plaatsen.
  • Als de pups het nest verlaten dan zijn ze nagekeken door de dierenarts, ingeënt en ontwormd. De pups gaan weg met een koopovereenkomst / garantiecertificaat, een Europees paspoort, microchip met registratie bij Dog-ID, afstammingsbewijs (stamboom) en een uitgebreid puppypakket met een speeltje uit het nest. 
  • Socialiseren en zindelijkheidstraining. Vanzelfsprekend doen wij ons uiterste best om de puppy's zo vroeg en goed mogelijk te socialiseren. Ook beginnen wij met de eerste zindelijkheidstraining.
  • We werken met een koopovereenkomst. Bij ons moeten de pups voordat de leeftijd van 1 jaar is bereikt geneutraliseerd worden. Wij adviseren om een reu tussen de leeftijd van 10-11 maanden te laten castreren. Gezien wij alleen kleine hondjes fokken (medium en mini's) is dit de leeftijd waarbij de groeischijven van de reu gesloten zijn en hij dus voldoende ontwikkelt is om gecastreerd te kunnen worden.
    Teefjes dienen 3 maanden na hun eerste loopsheid gesteriliseerd te worden. Indien je hiermee de leeftijd van 1 jaar overschrijd dan moet dit altijd in overleg met ons gebeuren. Na sterilisatie loopt een teefje minder kans om op latere leeftijd baarmoederhalskanker of borstkanker te ontwikkelen. Nadat het bewijs van neutralisatie is geretourneerd, zullen wij het stamboom opsturen. Samen met de koper zullen we dat contractueel vastleggen.