GASTGEZINNEN



Onze honden 
Onze eigen honden zijn: Snoop, Leeuw en Graziano. Zij wonen bij ons in huis en ze gaan ook met ons mee op vakantie. Ze zijn echt een onderdeel van ons gezin.

Wij vinden het belangrijk dat we al onze honden voldoende persoonlijke aandacht kunnen schenken. Daardoor kunnen wij helaas niet alle honden zelf houden. Vandaar dat wij af en toe opzoek zijn naar een gastgezin.

Welzijn
Wij houden de conditie van een hond nauwlettend in de gaten. Op het moment dat wij vinden dat een hond niet voldoende in conditie is wordt er niet met haar gekweekt.

Ook kijken wij ernaar of een hond het wel leuk vind om mama te zijn. Zo niet dan kweken wij niet meer met haar.

Wij blijven altijd met plezier op een kleinschalige wijze fokken met aandacht voor het welzijn van onze honden.


Gastgezin worden
Wil jij een bijdrage leveren aan het, op een zorgzame en diervriendelijke manier, voortzetten van dit bijzondere ras? 
Met alle liefde, aandacht en zorg voor één van onze honden zorgen?

Maak dan via het hier onderstaande formulier kenbaar dat je interesse hebt.
De volgende stap is dat wij jou en je gezin uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

In ons fokbeleid stellen wij hoge eisen alleen het allerbeste is goed genoeg. Daarbij is het voor ons van belang dat wij, de mensen en de honden, een goede match hebben. 


Een doodle voor het leven
Een gastgezin krijgt een hond. Daarbij blijft de hond op onze naam staan maar je mag haar beschouwen als je eigen hond. 

Alle gebruikelijke kosten zijn dan ook voor het gastgezin. De kosten die te maken hebben met het fokken zijn uiteraard voor onze rekening.

Het is belangrijk dat je in een straal van 20 km rondom Molenbeersel woont. Omdat we graag contact willen blijven houden met het hondje i.v.m. de vertrouwensband. Wij vinden het heel erg belangrijk dat ze ons goed kent en zich veilig bij ons voelt. 
Ons huis is een 'moedertjeshuis'. Een warm nest waar, onder optimale omstandigheden, met onze deskundige zorg, de bevalling plaats vindt. Een huis waar moederhond, in een veilige en vertrouwde omgeving, haar pupjes groot mag brengen. 

Gastgezin aan het woord


Wij zijn sinds vorig jaar augustus gastgezin voor Snoop Doodles. Oorspronkelijk voor één van hun Australian Labradoodles, nu bijna een jaartje later hebben we onze tweede doodle op de formule van gastgezin. 

Wat houdt gastgezin zijn in
In grote lijnen betekend dit dat je een doodle, meestal van pup af aan, bij je mag houden als zijnde jouw hond. Wel blijft je hond officieel op Marie-José haar naam staan. Voor het krijgen van haar pups gaat je doodle terug naar haar. Als de tijd gekomen is dat het gedaan is met de nestjes dan wordt je doodle officieel van jou.

Hoe is het voor je doodle als hij bij Snoop Doodles moet gaan bevallen

Ons Ginger is zo’n 8 weken geleden voor de eerste keer bevallen van haar nestje jonkies sinds ze bij ons is. Toen moest ze dus terug naar Marie -José. Als je dan ziet hoe warm en welkom zowel wij als Ginger ontvangen zijn bij Marie-José en haar gezin dan weet je waarom je dit doet. 

Ik spreek dan ook van ons Ginger want zo voelt het aan ook al ben je het ”gastgezin”.

Het fijne is ook eender wat en wanneer er iets scheelt ik kan altijd om raad vragen bij Marie-José.

Ginger en Trixie
Ondertussen hebben we twee doodles ;-).
We hebben dan ook besloten voor één van de pupjes van Ginger ook bij ons te houden ons Trixie, het zijn dan ook zulke schatjes.

Familiale sfeer
De honden worden echt in familiale sfeer geboren, het gaat zelfs zo ver dat Marie-José de eerste nachten naast de mama blijft slapen zodat alles in goede banen loopt. Ik wil maar zeggen niks is te veel als het gaat om de dieren. Dat maakt het voor ons als gastgezin een stuk makkelijker voor de zorg voor die tijd over te dragen aan Marie-José, echt top bij haar.

Groetjes Max en Peggy 

 


AANVRAAGFORMULIER GASTGEZINNEN

Gezien wij goed in contact willen blijven met onze hondjes nemen wij, zonder uitzondering, 

enkel gastgezinnen aan die binnen een straal van 20 km rondom Molenbeersel wonen!