WORKSHOPS


AANDACHT VOOR BAASJE


De basis voor ieder hond-baasje team is aandacht, aandacht van de hond voor het baasje. Het is niet altijd makkelijk om in uitdagende situaties aandacht te krijgen van je hond. Tijdens deze workshop geef ik je wat tips en oefeningen om aandacht voor het baasje heel leuk te vinden. SOCIALISATIE: NIET ALLEEN VOOR PUPS!


Socialisatie is niet alleen belangrijk tijdens de eerste 12 weken van het leven van je hond, nee, socialisatie blijft een work-in-progress. Stel dat je pup de eerste weken van z’n leven met een man met een hoed, een Aziatisch persoon, een paraplu,… heeft kennisgemaakt, maar dan vervolgens 3 jaar geen Aziatisch persoon, man met hoed of paraplu tegenkomt, dan kent hij dat niet meer… Socialisatie is niet blootstellen aan, het is rustig leren zijn in bepaalde situaties.

Het is dus belangrijker om te zorgen dat je hond leert om rustig te blijven in veel situaties en niet met alles in interactie te gaan. We gaan met een aantal kleine opdrachtjes aan de slag om extra te socialiseren, daarnaast krijg je van mij ook een belangrijke oefening om je hond netjes te blijven socialiseren. Breng voor deze workshop een handdoek of dekentje voor je hond mee. FITNESS


Een gezonde geest in een gezond lichaam. 

Fitness is voor ons belangrijk, wij moeten goed in ons vel zitten om gezond te kunnen zijn, maar evengoed moeten onze honden een fit lichaam hebben. Dat wil ook zeggen dat ze hun lichaam goed moeten kunnen en leren gebruiken. 

We gaan een aantal grondoefeningen leren en ook een aantal dat je met huis-tuin-en-keuken materiaal zelf ook kan doen. 

Deze workshop is voor jonge pups (tot ong 8 maanden oud) misschien iets te uitdagend, de grondoefeningen kunnen ze meedoen, maar de oefeningen met voorwerpen zullen te zwaar zijn en mogen ze nog niet meedoen.