ALGEMENE GEZONDHEID


Hieronder het advies van onze dierenarts.

Raadpleeg je eigen dierenarts voor meer informatie en zijn visie


Ontworming
Naast dat de mama's altijd tijdig ontwormd zijn krijgen ze de dag na de bevalling een ontwormingskuur. Zo worden de pups tijdens de lactatie al mee ontwormd. Vervolgens worden de pups bij ons ontwormd als ze: 3 weken en 6 weken oud zijn. 

Ontworm-schema voor je pup het eerst jaar:
- Bij 12 weken oud
- Bij 16 weken oud
- Daarna iedere 2 maanden tot dat ze 1 jaar oud zijn.

Vanaf dat ze 1 jaar oud zijn blijf je jaarlijks om het half jaar ontwormen.

Vaccineren

Al onze mama's zijn goed gevaccineerd. De pups worden bij ons gevaccineerd als ze 6 weken oud zijn. 

Vaccinatieschema voor je pup het eerst jaar:

- Bij 12 weken oud
- Bij 16 weken oud
- Bij 12 maanden oud

LET OP: de pups die over de grens gaan moeten herhaaldelijk tegen Rabiës (Hondsdolheid) gevaccineerd worden. Het eerste vaccin mag vanaf 12 weken gegeven worden. Het vaccin moet 3 weken inwerken je pup mag dan vanaf 15 weken over de grens.

Voor degene die graag z.s.m naar de puppycursus willen gaan kunnen na aankoop van hun pup een afspraak maken met hun eigen dierenarts voor het halen van een neusvaccin tegen kennelhoest.

Vlooien en teken

Honden die veel in contact komen met vreemde honden moeten bijna het gehele jaar door beschermd worden tegen vlooien. Als de buiten temperatuur boven de 15 graden is of bij de aanwezigheid van katten die buiten vertoeven. 

Komt jouw hond nooit in contact met andere honden of katten dan moet je bij een buiten temperatuur boven de 25 graden ook rekening houden met de kans op vlooien.

Teken komen meestal voor vanaf maart tot en met oktober. Voor meer informatie over teken klik hier.

Je kunt je hond op verschillende manieren beschermen tegen vlooien en teken. Wij gebruiken voor onze doodles een band van Seresto.
Voor meer informatie over verschillende producten klik hier.


Verplichte castratie /sterilisatie
Deze dessexing is bij alle Australian Labradoodles verplicht en wordt contractueel vastgelegd. De pups moeten voordat ze de leeftijd van 1 jaar is bereikt hebben geneutraliseerd worden.

Reutje
Wij adviseren om een reu tussen de leeftijd van 10-11 maanden te laten castreren. Gezien wij alleen kleine hondjes fokken (medium en mini's) is dit de leeftijd waarbij de groeischijven van je hondje gesloten zijn en hij dus voldoende ontwikkelt is om gecastreerd te kunnen worden.

Teefjes
Een teefje dient niet later dan 3 maanden na haar eerste loopsheid gesteriliseerd te worden. Indien je hiermee de leeftijd van 1 jaar overschrijd dan moet dit altijd in overleg met ons gebeuren. Na sterilisatie loopt een teefje minder kans om op latere leeftijd baarmoederhalskanker of borstkanker te ontwikkelen.