Het verschil tussen een Original Australian Labradoodle en een Labradoodle

Wat is het verschil tussen een Original Australian Labradoodle en een Labradoodle?
Naast dat ze beide mooie krullen hebben en er schattig uit zien zijn ze totaal verschillend gefokt.

Ruim 30 jaar selectie door deskundige op gezondheid, vacht en karakter
Een Original Australian Labradoodle is in de jaren 80 ontstaan in Australië vanwege de behoefte aan een hypoallergene hulphond. Deskundige, Wally Cochran,Tegan Park en Rutland Manor Labradoodles, hebben hiervoor zeer zorgvuldig 6 rassen geselecteerd namelijk de: Poedel, Labrador, Ierse Waterhond, Curly Coated Retriever, Engelse- en Amerikaanse Cocker Spaniel.

Strenge selectie
Omdat er een strenge selectie plaats vindt kun je niet zomaar gaan kweken met een Original Australian Labradoodle. De wereldwijde verplichting tot castratie/ sterilisatie voor Family Pets zorgt daarvoor. Alleen met een goedgekeurde (HD, ED, PATELLA en ECVO) fokhondjes mag gekweekt worden. Daar kun je het wel of niet mee eens zijn, dat is een andere discussie, maar zo is de Original Australian Labradoodle, wel uit de broodfok gebleven!

 

Poedel kruisingen
Doordat de Original Australian Labradoodle goed beschermd en er veel vraag naar is heeft de Poedel het maar druk gekregen. Je hebt nu allerlei poedel kruisingen; Labradoodle (Poedel x Labrador), Goldendoodle (Poedel x Goldenretriever), Cockapoo (Poedel x Cockerspaniel), Sproodle (Poedel x Springer Spaniël), Bernerdoodle (Poedel x Berner Sennen) etc.

Deze kruisingen kunnen ook leuk zijn maar er is geen 30 jaar selectie aan vooraf gegaan. Je moet dan geluk hebben met je aankoop te denken aan gezondheid, vacht en karakter.

Instaan voor de pupjes die je op de wereld zet
Toen ik mijn hartenwens ben gaan volgen en hobbykweker werd wilde ik weten wat ik ter wereld bracht. Met de Original Australian Labradoodle en mijn eigen strenge selectie procedure, kan ik in staan voor een gezonde, hypoallergene hond met een super fijn karakter. Uiteraard voorzien van officiële papieren van de WALA.