Niet elke kruising is een Australian Labradoodle

Verantwoord fokken is niet evident


Een paar keer een nestje labradoodles kweken is heel wat anders dan bouwen aan een gezond en sterk ras. We zien tegenwoordig weer heel wat wildgroei aan gelegenheidsfokkers. Als klant kun je helaas nog steeds maar heel moeilijk vaststellen met wie je te maken hebt. De serieuze fokkers besteden veel tijd aan onderzoek en voeren een duidelijk beleid als het gaat om het bouwen aan gezonde en mooie lijnen. Alleen zo kunnen ze kwaliteit leveren.

Als onze Original Australian Labradoodles, waarmee wij willen kweken 1 jaar oud zijn bezoeken wij 3 verschillende specialisten voor de keuring. Ze worden allemaal gekeurd op hun Patella-bandjes, HD, ED en hun oogjes worden onderzocht (dit noemt men ECVO en dit onderzoek wordt jaarlijks herhaald). Vervolgens worden alle resultaten opgestuurd naar de OFA in Amerika. Daar worden ze door een onafhankelijk comité van artsen nog eens beoordeeld. Hierdoor kunnen we eerlijke en zuivere resultaten waarborgen. Tevens is het verplicht om DNA-onderzoek te verrichten om de ouders te identificeren.

Wist je dat: Alle verantwoorde kwekers die aangesloten zijn de verplichting hebben om de resultaten van het ED-, HD-, Patella- en ECVO-onderzoek incl. het DNA-profiel, op hun website te delen. Onder vermelding van de naam en gegevens van desbetreffende hond inclusief hun registratienummer (bijv. Snoop Doodles Rock Me Amadeus, WALA00076913)

Daarbij doen we bij Snoop Doodles er nog een schepje bovenop door aanvullend (niet verplicht) uitgebreid DNA-onderzoek te doen zodat we inteelt-percentages heel laag kunnen houden, ziektes kunnen voorkomen en goeie eigenschappen kunnen versterken in toekomstige lijnen. We kweken niet alleen met heel veel liefde en passie maar ook met veel kennis en kunde waarbij we het ‘ras’ nog steeds verbeteren.

Dit alles om ervoor te zorgen dat jullie heel lang plezier kunnen beleven met jullie gezinslid.

We zijn graag bereid om al je vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op.