AAI- EN THERAPIEHOND


Over therapiehonden

Jij en je hond vormen een systeem
Jij en je hond zijn energetisch nauw aan elkaar verbonden en hebben fysieke en emotionele invloed op elkaar.

Jouw positieve invloed op je hond
Jij kunt bijv. het genezingsproces van je hond positief beïnvloeden, ziektes voorkomen of je hond helpen herstellen van opgelopen trauma's. Maar ook gedragsproblemen kunnen worden voorkomen of oplost.

De hond als 'spiegel'
Je hond helpt jou door te reageren op je gedrag, houding, intentie en energie. Elke actie geeft een reactie. Indien jij verandert reageert de hond direct anders op jou. De feedback die de hond je geeft met zijn reactie is heel zuiver en geeft veel inzicht. Je hond maakt je bewust.

Marie-José ; 'tijdens een consult combineer ik mijn persoonlijke ervaringen met opgedane kennis uit  diverse opleidingen'. Voor meer info klik hier

Hoe jullie elkaar kunnen helpen
Je kunt zowel positieve als negatieve invloed op je hond hebben. Mocht er ergens een verstoring zijn in jullie systeem dan zal je hond, d.m.v. zijn gedrag of lichamelijke klachten, er alles aan doen om dit aan het licht te brengen. 

Tijdens een systemisch consult ga je kijken wat je hond jouw wil vertellen en naar wat jij zelf voor je hond kunt betekenen. 

Een consult duurt ongeveer 1,5 uur. Gemiddeld heb je 3 sessies, met 4 weken tussentijd, nodig per thema.


Over onze aaihonden

Samen met een of twee van onze doodles breng ik, als vrijwilliger, eens per maand een bezoek aan 't Zonnehuis en het Creatief centrum te Weert. 

Positieve invloed
Een aaihond heeft een positieve invloed op de cliënten. Door hun hoge aaibaarheidsgehalte kun je ze heerlijk knuffelen of aaien. En de wandeling die we samen maken brengt veel plezier.

Algemene informatie over aaihonden?

Honden kunnen worden ingezet in tal van situaties met als doel: je geruststellen, ondersteunen, stimuleren en amuseren. 

Honden maken je blij
Een aaihond helpt voornamelijk door er simpelweg te zijn.  Al bij binnenkomst merk ik de positieve invloed van de honden op bij de cliënten.

Van assertiviteit tot intens contact

Cliënten kunnen leren hoe ze hun grenzen aan moeten geven. Maar ook hoe het is om liefdevol in contact te komen. Uit ervaring weet ik dat je dit met hulp van een hond veel makkelijker kunt leren. En dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een breed scala van mogelijkheden.